Uleiurile esentiale sunt cu si fara poate cele mai remedii stravechi pentru sanatate. Captivati de modernism si tehnologie multi dintre noi uita ca remediile naturale precum aceste uleiuri esentiale, au devenit un adevarat elixir pentru toate nevoile.
Uleiurile esentiale nu sunt utilizate numai in aromaterapie, pentru a oferi unei incaperi un miros placut si natural, fie pentru a induce o stare de relaxare. Acestea pot fi un remediu rapaid, extrem de util si chiar cu o eficienta maxim, in tratarea unor diferite afectiuni si/sau mentinerea unui corp sanatos.
Principalele avantaje ale uleiurilor esentiale
Putem vorbi despre zeci de avantaje ale uleiurilor esentiale si despre motivele pentru care acestea sunt de nelipsit din orice gospodarie. In primul rand trebuie sa stii ca exista doua tipuri de uleiuri esentiale: uleiuri dedicate strict pentru aromaterapie si uleiuri cu spectru larg, pentru utilizarea diversificata. Cele mai bune sunt acele uleiuri esential de spectru larg pe care le poti introduce fie in rutina de ingrijire, fie in alimentatie, fie intern si extern drept remedii naturale si tratamente.
Principalul avantaj este ca aceste uleiuri esentiale sunt extrem de ieftine si pot fi gasite atat in magazinele naturiste de pretutindeni, cat si online. Preturile variaza in functie de cantitate si de puritatea uleiurilor si, majoritar, acestea se utilizeaza fie ca atare, fie in amestecuri cu alte uleiuri.
In ansamblu ele sunt extrem de accesibile pentru oricine.
Poti folosi uleiurile esentiale pentru a realiza o masca nutritiva pentru parul uscat si/sau degradat sau pentru prevenirea acestora. Alaturi de vitamina A lichida, vitamina E, ulei de ricin, de cocos si de masline, poti adauga cateva picaturi de ulei esential de lavanda si menta, care revitalizeaza scalpul, elimina matreata, hidrateaza parul in profunzime, previn/reduc caderea parului si totodata trateaza unele dermatite ale scalpului.
De asemenea, cu ajutorul uleiurilor esentiale iti poti creea si un sapun natural si delicat cu pielea, care sa previna si/sau sa trateze acneea sau sa fie compatibila cu sensibilitatile pielii. De asemenea ele pot fi introduse in creme si masti faciale, care au rol echilibrant, de hidratare si de regenerare.
Uleiurile esentiale pot fi combinate cu mierea de albine si uleiul de masline pentru a creea un remediu simplu si eficient pentru eliminarea impuritatilor pielii. In acelasi timp pot fi utilizate si in prepararea alimentelor pentru adulti si copii.
In acelasi timp, pentru afectiuni diferse precum dureri reumatice, dureri de cap, raceli, infectii, etc. poti folosi de asemenea o sserie de uleiuri esentiale. Le poti folosi fie extern, prin crearea unor creme terapeutice care sa contina anumite uleiuri esentiale din plante cu rol in problema in cauza, fie intern. Administrarea interna a uleiurilor esentiale, pe cale orala, se face intotdeauna prin diluarea acestora cu ulei de floarea soarelui, ulei de cocos, masline sau migdale. Poti gasi in cartile de specialitate si pe internet informatii vaste privind cele mai bune asocieri. Motivul pentru care aceste uleiuri sunt diluate in alte uleiuri frecvent intalnite la domiciliu se datoreaza concentratiei foarte puternice pe care acestea o au. Astfel, administrand putin cate putin, corpul se invata cu toate acele extracte benefice pe care le asimileaza cu usurinta si combate eficient diferite afectiuni.