Toamna vin cu vesti bune nu doar pentru scolarii care isi doresc sa se intoarca pe bancile scolii si sa lucreze la formarea si dezvoltarea lor personala, ci si pentru utilizatorii casnici, cat si pentru proprietarii sau viitorii proprietari de locuinte sau masini.
Statul, institutiile centrale si o serie de companii de prestigiu au in prim plan o serie de surprize pentru fiecare categorie de persoane in parte. Hai sa le descoperim si noi!

In primul rand, pentru toti cei care se intorc pe bancile scolii trebuie sa mentionam ca in invatamant s-au produs numeroase schimbari. Atat institutiile centrale se asteapta ca noua structura scolara sa fie mai usor de inteles de catre scolarii de diferite varste si mai bine adaptata pentru nevoile de vitor ale acestora. Totodata ceea ce copiii trebuie sa stie e ca in favoarea acestora se adopta tot mai multe proiecte de formare in cadrul carora se ofera din ce in ce mai multe beneficii, precum burse de studiu si burse financiare. Acest lucru vizeaza cu succes atat tinerii de gimnaziu, liceu, cat si pe studenti. Toti cei care urmeaza o forma de invatamant pot avea oportunitatea de a primi diferite remuneratii pentru rezultatele deosebite la invatatura, pentru participarile la competitii sau pentru activitatile lor extra curiculare ce sustin dezvoltarea personala. In acelasi timp, elevii si studentii pot accesa programe de studii in strainatate, beneficiind in acelasi timp de o cotizatie suplimentara din partea statului si ca urmare a unui contract cu institutiile de invatamant.

Vesti bune sunt pentru cei care doresc sa faca un credit si/sau sa opteze pentru prima casa activa. Casa activa este un concept tot mai intens sustinut de catre statele Uniunii Europene si chiar de lumea intreaga. Casele active au un consum redus de energie si sunt construite in conformitate cu legile in vigoare ce aduc un raport de sustinere mediului inconjurator si dezvoltarii durabile, prin mentinerea resurselor necesare si generatiilor viitoare. Casa ecologica denumita si casa activa aduce in prim plan confortul pentru activistii de mediu si pentru persoanele care vor sa beneficieze de linistea unui camin modern, performant, fara a dezechilibra mediul inconjurator. Grija fata de mediu a crescut in ultimii ani datorita poluarii accentuate ce se resimte la nivel global, a cresterii emisiilor cu efect de ser ce duc tot mai mult la subtierea stratului de ozon si la scaderea calitatii vietii, a sanatatii. Cu precadere autoritatile ii sustin pe toti cei care vor sa apeleze la o casa de acest gen prin oferirea unor finantari bonus, pentru care poate aplica orice persoana la cerere sub forma unui dosar complet cu diferite documente.
Necesarul pentru constructia casei ecologice se poate procura fara probleme si prin intermediul paginii www.atsol.ro, acolo unde gasim o serie de articole necesare si la preturi accesibile, ideale pentru functionarea optima a instalatiilor. Prin intermediul acestui magazin online se pot comanda o serie vasta de obiecte care sunt expediate la adresa, economisind timp ce poate fi investit in planul de amenajare al casei.

Cat despre toti cei care au asteptat luna septembrie pentru a-si putea achizitiona o noua masina, ei bine, programul RABLA a fost subventionat cu o serie consistenta de tichete. Astfel, daca detii un automobil vechi si doresti sa achizitionezi unul nou este timpul sa-ti pregatesti actele necesare si sa te inscrii in program pentru a beneficia de ajutorul oferit de catre stat in vederea achizitiei unui automobil nou. Pentru cei care opteaza de achizitia unor vehicule electrice este de asemenea de mentionat ca statul ofera un ajutor de pana la 10.000 euro. Masinile eco sunt considerate masinile viitorului, acele autoturisme silentioase si non-poluante, care sporesc calitatea vietii si care intr-un numar ridicat reduc cantitatile de poluanti prezente la modul curent in atmosfera.

Poluarea reprezinta unul din cele mai importante aspecte la momentul actual, fiind corelata direct cu calitatea mediului inconjurator, cu modul de viata si de conditia populatiei. Constientizarea populatiei de efectele nocive pe care stilul de viata lle are asupra mediului inconjurator la adevarata lui amploare poate reduce semnificativ riscul unor boli grave si creste totodata calitatea vietii. O lume mai putin poluata inseamna o alimentatie mai bogata din punct de vedere nutritiv, alimente sanatoase si naturale, precum si o durata de viata mai indelungata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *