Mai intai ne-au cazat in apartamentul de lux. Am venit aici atrasi de Tragul de Craciun, renumit in Romania si am primit clipe de neuitat, oferite de gazdele noastre.
Eram pe drum, cand ne-au sunat sa ne intrebe cum decurge calatoria. Stiam ca este un hotel mic si preferam aceste unitati de cazare, fiindca vreau sa va spun un secret: esti tratat regeste intr-un hotel mic, fiindca toata lumea are timp sa se ocupe de tine, in timp ce intr-un hotel cu mii de musafiri, personalul abia face fata.

In hotelurile mici te simti ca acasa. Mici sa fie, dar de la trei stele in sus, daca vrei ca acel concediu sa fie de neuitat.
Iata-ne ajunsi la Sibiu si asteptati la receptie. Apartamentul se afla la etajul al doilea si fiindca avem bagaje, luam liftul.
Inca de la intrare remarcam gresia de calitate premium, ascensoarele noi si moderne care merg ca pe roate si arata excelent. Pot sa va spun ca nu sunt deloc zgomotoase, mai ales ca am stat si langa unul dintre ele.

Gresia de pe scari si din hol te fascineaza. Straluceste, are nervuri negre sau cenusii, pare marmura autentica. Parca am pasit intr-un palat cochet si mai mic, iar surprizele cele mari ne asteptau in camere, in bai si la micul dejun.
Cum am deschis usa de la apartament, am fost pe loc cuceriti de:

-canapeaua eleganta si uriasa, care se putea desface si transforma intr-un pat de doua persoane in timpul noptii
-tapetul fin de pe pereti asortat cu draperiile si covorul. Frunze aveam pe covor si pe draperii, frunze erau imprimate si pe tapetul textil, iar la etajele superioare tavanul era din lemn.
-plasmele uriase, unele dintre ele fixate intr-o rama din rationamente estetice.
-baile de lux cu faianta de lux. Demult nu am mai vazut ceva la fel de frumos legat de baie ca la acest hotel.

In apartament, faianta de lux era maro cu nervuri aurii, iar efectul era excelent. Totul in jur stralucea si am avut impresia ca pe peretii baii sunt stropi de aur. Caldura ne invaluia de cate ori intram in baie, fiindca cine a proiectat hotelul a mizat pe solutii excelente care sa faca din bai incaperi favorite. Iata care sunt acestea.

1. Gresia si faianta sunt aduse din Italia si arata fabulos. Baia nu mai este Cenusareasca hotelului, ci regina, asa cum ii sta bine.
2. Incalzirea este in pardoseala, asa ca oaspetii nu mai simt raceala aceea generate de gresia si de faianta clasice. Imi amintesc cum ma luau fiori, cand intram in baile cenusii, comuniste, cu faianta aceea alb-murdara de care te dureau ochii. Cand te asezai in cada, daca te atingeai putin de perete simteai aceeasi senzatie ca si cum te-ai fi asezat pe o patura de zapada.
3. Caloriferele eficiente facute din metal. Se incalzesc foarte usor si emana caldura in fiecare coltisor al baii.

In zilele urmatoare am fost mutati din apartament in camerele noastre.
Credeam ca in baie si in camera voi avea acelasi decor, dar am avut surpriza sa descoper ca nu seamana o camera cu alta si fiecare baie are farmecul sau.
In celelate camera baile erau din gresie si faianta bej-alb sau gri-alb, imitand marmura. Aspectul de portelan lasa sa se vada curatenia. Nicio pata nu era pe faianta din baie sau pe gresie si in multe dintre aceste incaperi in care omul isi asigura igiena, rosturile abia se ghiceau.

Am indraznit sa intreb patronul, care s-a plimbat la micul dejun printre noi sa ne ofere o mica atentie si sa ne ureze: „Craciun fericit!” de unde a fost cumparata gresia si mi-a raspuns fara sa stea pe ganduri ca a comandat-o din magazinul Gudart.ro si ca este gresie de lux rectificata, de aceea este montata perfect.
La suprizele pe care le-am avut in acest hotel s-a adaugat si cea despre care v-am vorbit mai sus si micul dejun consistent si imbelsugat de care ne-am bucurat. Nu ne asteptam ca proprietarul hotelului sa ni se adreseze direct sis a ne multumeasca pentru vizita.

In camera am avut aranjamente tematice si am descoperit vaze crosetate.
Vizita la Sibiu mi-a prins foarte bine, fiindca am aflat cum sa ma inspir pentru a avea acasa baia de regina pe care si-o doresc multi.
Nu pot uita baile de la hotel, asa ca ma uit pe catalogul virtual al magazinului care aduce gresie si marmura de lux din Italia si le revad acolo.
Trebuie sa am si acasa baia care m-a facut sa ma indragostesc pe loc de ea de la hotelul mic in care patronul obisnuieste sa treaca printre turisti si sa ii intrebe daca se simt bine la hotelul sau.

Inchid ochii sa imi imaginez gresia aceea de lux pe pardoseala mereu calda si mai ales faianta cu nervuri si aspect de portelan de pe pereti.
In prezent, oamenii au o multime de posibilitati de amenajare a casei, pacat ca nu au aflat de multe dintre ele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *