Cateodata trebuie sa investesti in anumite aparaturi pentru casa, astfel viata devine mai suoara. Un aer conditionat Daikin este investitia ideala, mai ales penru cei care vor sa detina contolul temepraturii in locuinta lor indiferent de anotimp.
Consumul de energie este adesea unul dintre primele dezavantaje care vin in minte atunci cand vorbim despre aer conditionat. Un aparat de aer conditionat ar consuma multa energie si ar provoca facturile sa se ridice. Dar acest lucru nu este in intregime adevarat.
Desigur, un aparat de aer conditionat consuma energie, dar nu mai mult decat frigiderul sau uscatorul. Consuma in medie doar 1 kilowatt de energie pentru a pompa 3 kilowati de caldura sau prospetime. In plus, majoritatea aparatelor de aer conditionat – de calitate – au in prezent o eticheta energetica ecologica, ceea ce indica faptul ca sunt economice sau foarte economice in consumul lor de energie. In plus, datorita sistemului de impartire, poti pune aer conditionat doar in camerele unde este necesar – pentru ca de ce consumi energie pentru a raci o intreaga casa atunci cand ai nevoie de o temperatura ideala doar in cateva camere foarte specifice?
Marele avantaj al aerului conditionat este confortul enorm pe care il ofera. Daca alegi un sistem adaptat nevoilor tale, ai doar cativa pasi de facut pentru a obtine temperatura ideala acasa. Pentru persoanele cu probleme respiratorii sau boli cardiovasculare, in general sensibile la caldura, acesta este un atu imens. In plus, anumite aparate de aer conditionat fac posibila si purificarea si dezumidificarea aerului, ceea ce, din nou, ofera avantaje semnificative pentru persoanele cu astm sau alergii. Cu toate acestea, este important ca aparatul de aer conditionat sa fie bine intretinut si verificat periodic. Acest lucru te va impiedica sa raspandesti aer inchis sau germeni de boli in interiorul locuintei. Un aparat de aer conditionat pe perete combina unitatea interioara si exterioara cu un sistem conventional de racire a aerului. Interiorul trage in aer cald din camera, il raceste si apoi sufla in aer curat. Partea exterioara permite evacuarea aerului cald la exterior.
- Reimprospatati rapid camera
Un aparat de aer conditionat pe perete functioneaza rapid si eficient. Este capabil sa aduca prospetimea intr-o camera precum un birou, o hol de intrare sau un dormitor la temperatura dorita. Apoi mentine aceasta temperatura toata ziua.
- Usor de instalat
Orice mester priceput poate instala un aparat de aer conditionat pe perete. Nu trebuie sa fii inginer sau specialist in domeniu, daramite sa soliciti unul. Instalarea unui aparat de aer conditionat pe perete are marele avantaj de a necesita foarte putine lucrari structurale. O experienta de baza de bricolaj este mai mult decat suficienta!
- Modele elegante
Din fericire, zilele cand se gaseau doar aparate de aer conditionat de perete, sub forma de cutii apasatoare si respingatoare, s-au terminat. Astazi, aparatele de aer conditionat pe perete sunt disponibile in mai multe forme, de la modele neutre si albe standard, pana la modele designer si colorate, care aduc o nota unica camerei. Nu ezita, vei gasi cu siguranta unul care se va potrivi perfect cu decorarea biroului tau.
- Un aparat de aer conditionat pe perete este aproape inaudibil
Primele aparate de aer conditionat au produs o doza sanatoasa de decibeli. De asemenea, acest lucru a trecut de mult. Un aparat de aer conditionat este abia audibil sau chiar tacut. Daca speri ca dispozitivul va acoperi zumzetul tantarului, este posibil sa fii dezamagit.
- Fluxul de aer reglabil
Un aparat de aer conditionat pe perete este echipat cu sipci orizontale si verticale, care ajusteaza fluxul de aer. Vrei sa te bucuri de o briza revigoranta sau sa trimiti aerul prin camera? Un aparat de aer conditionat pe perete iti permite sa adaptezi fluxul de aer la dorintele tale
Important de stiut inainte de a achizitiona un aer conditionat:
Aparatele de aer conditionat Monobloc grupeaza toate functiile de refrigerare intr-un singur element. Sunt mai potrivite mai ales pentru utilizarea ocazionala si exista intr-o versiune mobila sau fixa. Climatizatorul portabil monobloc are dimensiunea unui incalzitor cu gaz butan. Capteaza aerul cald si ambiental si il evacueaza afara printr-un canal flexibil, trecut printr-o fereastra inchisa. Este relativ zgomotos si consuma energie. Aparatul de aer conditionat monobloc, denumit si un aparat de aer conditionat „in & out”, arata ca un incalzitor electric de perete. Mai elegant si mai linistit, evacueaza aerul cald prin perete, datorita unei iesiri amplasate pe fata.
Daikin este un producator de renume mondial ce ofera solutii rapide si eficiente. Frigoterm.ro, furnizorul cu produse de calitate isi asteapta clientii.
Utilizare responsabila a aerului conditionat
Temperatura normala a unei camere cu aer conditionat este de 25 pana la 26 ° C pentru a nu provoca soc termic. In plus, diferenta dintre temperatura interioara si cea exterioara nu trebuie sa fie mai mare de 5 ° C. Pentru a asigura acest lucru, poate fi util sa plasati termometre in camera racoroasa si in afara razelor solare directe. Ganditi-va, de asemenea, la economii de energie: 1 ° C mai putin echivaleaza cu un consum de energie cu 20-25% mai mare! Este recomandat sa intrati intr-o camera racoroasa cu mai multe straturi de imbracaminte pentru a evita socul termic si pentru a le putea elimina treptat pe masura ce va obisnuiti cu temperatura. Evitati sa stati exact sub sursa de aer rece, deoarece acest „curent” poate provoca dureri in gat, gat rigid sau infectii ale tractului respirator (raceli, dureri in gat etc.).
Nu trebuie sa folositi dispozitivul toata ziua, cateva ore pe zi sunt suficiente pentru a raci o camera. In plus, aparatele de aer conditionat usuca aerul, ceea ce este rau pentru mucoasa oculara si respiratorie. Umiditatea ideala (procentul de umiditate) dintr-o camera este cuprinsa intre 30 si 60%.
Daca aparatul de aer conditionat are o conducta de evacuare a aerului cald, este recomandat sa nu deschideti fereastra. Usile si ferestrele camerei racite trebuie sa ramana inchise pentru a pastra temperatura.
In cele din urma, aerul conditionat nu asigura reinnoirea aerului. Noaptea, deschideti ferestrele sau usile pentru a schimba aerul.